Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Wij hebben geen vaste openingstijden. Het afhalen van het gerbilarium of startpakket met gerbils kan op afspraak. Dit kan zowel doordeweeks als in het weekend, zowel overdag als in de avonduren.

Ja, wij bezorgen in heel Nederland! De verzendkosten zijn15 euro.
Wij bezorgen per koerier, dus dat maakt het een erg fijne persoonlijke benadering.
Bezorging is dan ook vaak in het weekend, omdat dat voor de klant het fijnste is. Zelf is onze koerier ook een echte dierenvriend. Ze vindt het dan ook geen probleem om gerbils mee te nemen.

Bezorging in Limburg of Zeeland kan soms wat langer duren, gezien we hier wachten tot we een volle route in die regio hebben. Want vanuit Friesland is dit best een hele trip!

Op dit moment is het bezorgen in België alleen op aanvraag. Dichtbij de grens en in de buurt van een route is dit zeker mogelijk. Stuur ons gerust een berichtje!

De verzendkosten binnen Nederland bedragen 15 euro. Dit is per koerier. Dus dit is een fijne, persoonlijke benadering. Slechts één vaste schakel tussen klant en ons bedrijf.
Die persoonlijke benadering is ook de reden dat wij hebben gekozen voor deze manier van transport in plaats van met Postnl, GLS of een dergelijk bedrijf.
De koerier kan ook gerbils meenemen uiteraard.

Wil je alleen gerbil artikelen bestellen zoals voer, bodembedekking of speelgoed? Dit kun je bestellen via www.gerbilwebshop.nl. Wij verzenden dan met Postnl.

Op dit moment verkopen wij alleen vurenhouten deksels. Een deksel van hardhout is wel mogelijk, maar kan een langere levertijd betekenen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het fokken met gerbils is een hobby, onze passie! Wij vinden het belangrijk dat alle gerbils de nodige aandacht krijgen, in ruime hokken zitten en alles nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Dit kan alleen maar als wij kleinschalig fokken. Daarom hebben wij geen tientallen pups tegelijk liggen waar uit gekozen kan worden, maar vrijwel altijd is er keuze mogelijk.

Je kunt altijd vragen per e-mail of de kleur die je wenst beschikbaar is.

De deksels kunnen zeker gelakt worden. Wij lakken alleen de buitenkant zodat de gerbils er niet bij kunnen.
Wij lakken met transparante lak.
Wil je liever het deksel in een andere kleur? Laat het deksel dan niet lakken, zodat je vrij bent om te lakken of verven als je dit wilt.

Wij maken regelmatig deksels met luikje/klep. Deze deksels hebben wel een meerprijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De bezorgdag van een gerbilarium is vaak in het weekend, gezien onze meeste klanten daar voor kiezen. Soms hangt het van de regio en de route af.  We bespreken vooraf op welk adres de kooi moet worden bezorgd en of de geplande dag in de route past, of dat er een ronde gewacht moet worden.
Doordat we merken met een koerier is maatwerk mogelijk. Bezorgen bij een familielid of even bellen van te voren is dan ook geen probleem.

De eerste jaren leverden wij de gerbilbakken standaard met een zwarte kunststof strip aan de onderzijde van de bak. Maar steeds vaker kwam het verzoek om zonder strip te leveren.
Dit geeft een mooie ‘clean’ en open look, maar is bovendien een stuk hygiënischer. Tussen de strip kan gemakkelijk stof komen en daardoor een broednest worden bij eventuele ongedierte zoals vlooien, luizen, bloedluizen en dergelijke.
Nu leveren wij onze kooien standaard zonder kunststof strip. Maar op verzoek kunnen we altijd met strip leveren.

Dat is echt heel moeilijk om te zeggen. Het hangt af van onze voorraad, de dag van de bestelling (wij krijgen op een vaste dag per week grote platen binnen die wij zelf snijden tot de uiteindelijke formaten), of de bestelling wordt afgehaald of dat de koerier deze moet bezorgen, wanneer de route is van de koerier. Wellicht net geweest of misschien gepland voor 2 dagen later (mazzel!).
Ook zijn er bepaalde periodes dat het drukker is (vakanties, vlak na vakanties, rond feestdagen).
Of er gerbils mee moeten, en of wij op dat moment gerbils beschikbaar hebben etc.

We kunnen wel stellen dat het binnen 0-3 weken is. Met geluk slechts één dag, met pech 3 weken. Informeer gerust voor het plaatsen van een bestelling.

Wij hebben geen vaste openingstijden. Wil je de bestelling afhalen? Dit kan op afspraak zowel doordeweeks als in het weekend, stuur ons hiervoor een e-mail.

Load More